3+1 návod na MACRAMÉ VÁNOČNÍ OZDOBY

macrame ozdoby

Dnes pro vás mám celkem 4 návody na výrobu MACRAMÉ VÁNOČNÍCH OZDOB

Všechny ozdoby, které si díky těmto návodům vyrobíte, můžete použít jako ozdoby na vánoční stromeček, ale stejně dobře poslouží jako přízdoba vánočních dárků, pozornost pro kamarádku/a nebo v případě věnečku nástěnná dekorace.

V prvním videu naleznete návod na MACRAMÉ ANDÍLKA.

Provázek nebo šňůrku můžete použít jakou chcete, ale ideální šňůry na andílka jsou třeba Bobbiny Premium 5 mm nebo Bobbiny Junior 3mm, které seženete ZDE.

 

Druhé video přináší postup na výrobu MACRAMÉ STROMEČKU.

Stromeček je dobré tvořit ze silnější šňůry. Nejlepší šňůry na výrobu stromečku jsou Bobbiny Premium 5 mm, které krásně drží tvar. Seženete ZDE .

 

 

Ve třetím videu se naučíte tolik oblíbené MACRAME PEŘÍČKO (nebo spíš LÍSTEK?).

Na peříčko či lísteček jsou nejlepší šňůry stáčené, tedy ty, které se dají rozčesávat. Ideálně Bobbiny Macrame regural 3mm (na velké peříčko Bobbiny Macrame XXL 5 mm), které seženete ZDE. Korálky pak tady.

Základem jsou také KVALITNÍ OSTRÉ NŮŽKY A KARTÁČ (nebo hustý hřebínek) na macramé. 

 

 

A bonusové video vás naučí, jak si vyrobit MACRAMÉ VĚNEČEK.

Kroužek na věneček si doma buď vyrobte sami stočením silnějšího drátu nebo můžete pořídit TADY.  Dejte pozor, abyste měli šňůru dost dlouhou (viz. propočet obvodu kruhu a délky šňůry ve videu). 

Jako šňůru použijte klasický bavlněný provázek, vlnu, nebo šňůru z mojí nabídky ZDE.  Já tvořila ze šňůry Bobbiny Premium 5 mm. Můžete ale použít i Bobbiny Junior 3 mm nebo Bobbiny regural 3 mm či Bobbiny Macrame XXL 5mm. Čím užší šňůra, tím jemnější výrobek…

 

 

Pokud vás technika macramé zaujala (vsaďte se, že vás to bude bavit) a rádi byste si vytvořili třeba macramé závěsnou dekoraci nebo závěs na květinu, pořiďte si jeden z MACRAMÉ TVOŘIVÝCH SETŮ S NÁVODEM a veškerým materiálem. 

No a pokud tvoření neholdujete, ještě stále si můžete zakoupit v Čechách foukané a mnou zdobené SKLENĚNÉ MACRAMÉ VÁNOČNÍ BAŇKY.  

Víkend a první adventní je neděle před námi, tak hurá do toho ! A pokud je tu někdo chlubící, budu šťastná, když mi pošlete fotku vašeho tvoření.