Jaký byl rok 2021, aneb bilancuji...

Letošní rok nebyl jednoduchý. Po loňském, pro mnohé těžkém roce, kdy já jsem naopak nechtěné volno docela přivítala a dařilo se mi, byl letošek trošku opakem.

Všechno se táhlo, zdraví nebylo takové, jak bych si představovala a vůbec, byl to divný rok. O to víc jsem ráda, že jsme v jeho finiši.

S věkem jsem zjistila, že je moc fajn si dělat krátké resumé jednotlivých měsíců, protože když se pak člověk ohlédne, zjistí, že všechno není tak černé, jak to vypadá.

Ale pojďme hezky postupně.

LEDEN

Přelom roku jsem měla studijní. Účastnila jsem se dvou zahraničních programů. Oba se týkaly podnikání. Trochu jsem propadla nové soc. síti Clubhouse, kde se vytvořila skvělá komunita lidí a celá síť se jevila jako velký konkurent tolik populárním podcastům (nakonec však vše dopadlo jinak). Zde jsem také získala nové kontakty, které mě provázely celým rokem a v mnoha směrech mi pomohly.

Mezitím jsem tvořila pár nových vzorů macramé.

ÚNOR

V únoru jsem fotila a dávala dohromady brožuru pro nový macramé DIY kit. To je vždy práce na několik týdnů. Nafotit detailní postup tvorby macramé, postprodukce fotek a pak samotný tisk brožur. Vždy vybírám z cca 300 fotek a dávám dohromady fotografickou i textovou část brožury.

aZ50_9491

aZ50_9467

BŘEZEN

Od března  jsem také připravovala článek pro Pravý domácí časopis – červnové vydání. Tvořila a fotila jsem postup a ladila odpovědi na otázky z redakce. A také se nechala zvěčnit od manžela ve svém malém ateliéru, abych měla nějakou aktuální fotku (to bylo na tom všem asi to nejhorší:)) Moc jsem se těšila, jak to všechno dopadne. 

pravy domaci casopis

Z50_9521

 

DUBEN

V dubnu jsem připravovala několik návodů na velikonoční tvoření. Články najdete tady a tu.

aaZ50_8679

aaZ50_8714

 

KVĚTEN

V květnu jsem uvedla na trh připravovaný Macramé DI kit s novým vzorem macramé závěsné dekorace. Najdete ho TADY. Tvořivý set je tentokrát s nerozčesávací šňůrou a oblíbeným, jednodušším vzorem.

A úplně pomaloučku a potajmu jsem začala pracovat na dalším macramé kitu, tentokrát s fashion tématikou. Na tvořivém setu na výrobu macramé psaníčka.

aZ50_9484

V květnu jsem se také účastnila kurzu Umění mluvit od herečky Petry Krausové Výtvarové, kde jsem se zdokonalovala v natáčení videí a mluvě jako takové (mluvím "trochu" rychle). Byla to velká kreativní zábava.

 

ČERVEN

Na konci června jsem si založila FB skupinu – Marketing a procesy v tvůrčím podnikání. Je to vzdělávací skupina pro všechny, kdo podnikají v tvůrčím odvětví nebo s touto myšlenkou koketují. Ve skupině najdete praktické rady a tipy, jak zviditelnit vaše podnikání, jak dobře znát svého zákazníka, jak na propagaci, cenotvorbu a mnoho dalšího. Třeba recenze knih, tipy na zajímavé podcasty a novinky v oboru. Je to skupina zdarma a všichni jste vítání. Nakouknout můžete tady. A pokud nejste fanoušky pobytu na soc. sítích, zapište se do e-mail listu zde a novinky a jednotlivá témata vám budou chodit e-mailem.

Ještě tentýž měsíc mám vysílání a marketingová okénka ve skupině Středočeské markeťačky, kde jsou děvčata z oboru marketingu, který mi byl dlouhá léta vlastním a pořád mě velmi baví a je běžnou součástí podnikání.

V červnu jsme také s teamem fotili letošní první boho editorial. Tvořila jsem pro něj nová kruhová macramé (jedno z nich bylo toto) a celý prostor dozdobila mými macramé dekoracemi. Focení probíhalo u Vojkovského jezera a bylo velký vedro. Ale dali jsme to a vznikly krásné romantické svatební boho fotky. Posuďte sami. Více o letošních editoriálech ZDE.

A mimo tohle jsem tvořila i nějaké nové vzory macramé luceren

C5D33539

C5D33456

ČERVENEC

V červenci jsem začala pravidelně a se zápalem mi vlastním publikovat ve zmiňované FB skupině. Do debat a sdílení svých zkušeností se tam zapojují i další ženy podnikatelky jak z řad tvůrců, tak i podnikatelek ve službách. Prázdniny jsou totiž taková „okurková sezóna“, takže na to byl čas a pro mě to byla příjemná změna, ke které mě již nějaký čas pár kolegyň z oboru „poňoukalo“.

SRPEN

V srpnu jsem uvedla do nabídky již zmiňovaný nový typ Macramé DIY kitu, tentokrát s fashion tématikou. Už si podle mého návodu a výbavy můžete vytvořit macramé psaníčko.  Celý kit, tedy macramé tvořivý set můžete prozkoumat zde.

V srpnu jsme ještě s děvčaty nafotily krásný komorní lesní boho svatební editorial. Na fotky se můžete kouknout v tomto blog článku

aZ50_0292

aZ50_0266

boho%20editorial%20my%20home%20style

boho editorial my home style 2

ZÁŘÍ

Září bývá krušné. A tohle bylo možná ještě trochu víc. Do školy mi letos totiž nastupoval prvňáček a druháček. A vše pod rouškou restrikcí. Zároveň však bylo pořád tak trochu "okurkové" (tedy oproti loňskému roku).

A já si do toho všeho nadělila, tedy vytvořila svůj druhý, tentokrát marketingový web na adrese www.petrauharcek.cz . Na něm nabízím své marketingové služby pro nejen tvůrčí podnikání. Ale píšu tam i blog. A taky začínám pomalu konzultovat. Převážně tvůrce. Na reference mých služeb se můžete podívat zde A pokud máte zájem zkonzultovat svoje drobné podnikání či služby, nebo třeba to, zda do podnikatelských vod vůbec vstoupit, budu vám ráda k dispozici.

 

ŘÍJEN

V říjnu jsme fotili poslední letošní boho foto editorial. Fotilo se na statku Hájčí dvůr, kde se sešla skvělá parta a při focení byla velká legrace. Focení jsem opět zdobila svými boho dekoracemi a boho čelenkami do vlasů. Na shrnutí všech letošních editorialů se můžete kouknout tady

Kromě toho jsem také přidala do nabídky limitku boho demižonů a nádob a na eshopu začala vánoční sezóna.

Z50_0803

A také proběhly nějaké offline i online networkingy, tedy setkání podnikatelů a předávání zkušeností navzájem.

Také mám vysílání s PR specialistkou Danielou Podolkovou a tématický týden v její skupině Buďte vidět & slyšet - na sítích a v médiích na téma Cesta zákazníka (Prodejní trychtýř).

prodejni trychtyr petra uharcek

Od října jsem si také pohrávala s facebook reklamami. Konečně jsem usoudila, že tato problematika již není v mých silách a než abych to dál zkoušela stylem pokus – omyl, najala jsem si profíka. A také zjistila, že mi z košíku na eshopu utíkají lidé (problém byl jasný - chybějící platba kartou), takže jsem z hodiny na hodinu udělala krok, který jsem asi rok odkládala a KONEČNĚ jsem založila online platby kartou a rychlým bankovním převodem (třikrát hurá).  Hallelujah…. A vyplatilo se.

aDSCF6288

aIMG_8312

aIMG_8352

aDSCF6483

 

LISTOPAD

V listopadu jsem pro vás na svůj YT kanál natočila dvě tvořivá videa na výrobu vánočních ozdob. Vloni měla videa velký úspěch. Pokud kanál ještě nesledujete, dejte follow, ať máte návody z první ruky :)

Ve stejném měsíci proběhlo živé vysílání s Darou Blahou, kde jsem figurovala jako ambasadorka jejího projektu #SpoluZaSny - marketingovo-networkingovým clubem s katalogem a butikem premium pro podnikatelky, kam může vstoupit každá podnikatelka. Na rozhovor se můžete podívat zde. Tématem byly nejčastější mýty a nástrahy tvůrčího podnikání.

Právě s Darou jsme se seznámily na Clubhouse a velmi jsme si pracovně i lidsky padly do noty. Z rozhovoru jsem pak ještě sepsala článek o mýtech v tvůrčím podnikání

 petra uharček

PROSINEC

V prosinci měl proběhnout vánoční trh u nás na kladenském zámku. Z akce ale kvůli vládnímu nařízení sešlo. Docela jsem si oddychla. Byla jsem už dost unavená. Prosinec byl jinak poměrně úspěšný. Letos jsem poprvé neuzavírala objednávky hodně dopředu a vyplatilo se. Proběhlo ještě několik last minute nákupů.

Před Vánoci jsem pro vás ještě natočila jeden mini návod na jednoduchou macramé přízdobu dárku.

Ještě před koncem roku jsem dohodla menší spolupráci na jednom projektu pro příští rok, tak se těším.

Celý rok 2021 mi připadal tak trochu na prd. Druhé očkování mi neudělalo moc dobře a to se, mi přišlo, odráželo i na mojí náladě a vztahu k práci. Když se ale ohlédnu pomocí těchto zápisků, musím říct, že to vlastně nebylo tak špatný. Vlastně to byl hodně transformační a docela dobrý rok. 

Příští rok by měl být lepší. Díky třem dvojkám bude o spolupráci a sdružování se, protože dvojka je číslem spolupráce a sjednocování. K síle připojuje cit a emoce. Toto číslo je symbolem duality, protipólů, ale i vlídnosti a nesmělosti. Miluje společenství, sdružování se, harmonii a sjednocování. Číslo 6, které vznikne sečtením všech tří dvojek je pak, mimo jiné, symbol rovnováhy a pospolitosti. Toto číslo se pojí také s nadějí, harmonií, mírem, domovem a rodinnou. Těmto záležitostem budeme v roce 2022 věnovat mnohem více pozornosti. Ačkoliv to možná teď nevypadá, měl by nás podle předpovědí čekat klidný rok. Tak si na ten rok 2022 držme palce.

Jaký byl ten váš? A bilancujete takhle koncem roku?