Tradiční vánoční věnce 4x jinak

Tradiční vánoční věnce

Vánoční věnec si každý rok motám sama. Je to takový relax a ten opravdový start těšení se na Ježíška. Chtěla jsem s vámi sdílet jeho výrobu, ale nakonec ho budu dělat až v sobotu, těsně před první adventní nedělí, aby mi co nejdéle vydržel. Věnec totiž doma začne díky přetopeným místnostem poměrně rychle opadávat, tak ho dělám vždy co nejdéle, resp. nejblíž prvnímu adventu.

Barva letošních Vánoc je prý bílá. To asi mnohé potěší. Já už léta jedu v klasice a trendům nepodléhám. Tvořím si ty své:)  Dva roky jsme měli i ručně dělané vánoční ozdoby. Stejně tak s vánočními věnci.

Věnce, které vám dnes představím, jsou kousky, které jsem motala poslední léta. Všechny jsou si hodně podobné a takové tradiční. K jejich výrobě používám hlavně přírodniny. I z mojí tvorby víte, že jsem zastáncem přírodních záležitostí. Ráda proto používám šišky, sušené plody, sušené ovoce (citron, pomeranč), oříšky (buráky i vlašské), skořici, kůru (pozor, tu je nutné dobře očistit, aby v ní nežili dřevokazní brouci), slaměné ozdoby, mosazné rolničky a pak další  zakoupené dřevěné přízdoby. Většinu materiálu na věnec lepím tavnou pistolí nebo zapichuji pomocí vázacího drátu, který si různě zahnu nebo jím třeba šišky omotám a pak zapíchnu.

Letos chci do věnce zakomponovat i borůvčí a ráda bych i eukalyptus, ale ten asi neseženu. 

Uznávám, jsou si hodně podobné, ale Vánoce jsou o tradicích (pro mě červená (kterou běžně vůbec nemám ráda), zelená, zlatá/slaměná) a i když každý rok plánuju změnu, vždy nakonec skončím u té mé klasiky.

Pochlubte se, jaké vánoční věnce tvoříte vy? Podléháte změnám a módním trendům?

aaaDSC_8230ps

aaalDSC_6366

aaaDSC_2268-001

aaaDSC_6461