Macramé ADVENTNÍ KALENDÁŘ zážitkový

1.12

Dnes bych vám chtěla ukázat, že i adventní kalendář se dá udělat stylově. Já si letos vybrala mou oblíbenou techniku macramé.

Musím ale říct, že jsem se letos nějak nemohla rozhodnout, jak adventní kalendář pro kluky pojmu. Nakonec to je to tedy ve stylu mé oblíbené techniky macramé a zážitků (nebo úkolů, chcete-li - ale já to raději nazývám zážitky, protože úkol ve mě evokuje něco, co se "musí"...).
Důvodem je i to, že nějakou tu sladkost mají kluci totiž každý den, takže touto cestou jsem jít rozhodně nechtěla. Navíc za chvíli je Mikuláš a to bude další nálož. A hračičky, ty dostanou na Vánoce. Proto zážitky, ve kterých jsou schované společně strávené chvíle, adventní zvyky a obyčeje a kreativní tvoření. 

                              20181130_184958 

20181130_205135

Ale k samotnému tvoření. Obyčejný kovový kruh, který dnes už koupíte v každých výtvarných nebo kreativních potřebách, jsem omotala tím nejjednodušším macramé uzlem, zavěsila na něj rozstříhané ruličky od toaleťáku a ty popsala čísly. V ruličkách jsou přilepené jednotlivé zážitky. Jsou hodně podobné jako ty z loňska, které najdete ve článku na mém soukromém blogu (tyhle). A to vše jsem doplnila macramé vločkami, které jsem minulý týden motala na jarmark a nějaké zbyly.

DSC_6392

Kruh jsem nakonec dozdobila chvojím, buxusem, břečťanem, šiškami a sametovou stuhou Např. ten stříbrný okrasný smrk mi vloni vydržel až do srpna! Mašle z červené sametky nemohla chybět. Červenou barvu vyloženě nemám ráda, ale k Vánocům prostě patří.
 
DSC_6388
 
Co vaše adventní kalendáře? Jaké máte, napište mi? Ráda se inspiruji na příští rok.