Jaký byl rok 2022, aneb bilancuji...

Tento rok byl hodně ve znamení osobního setkávání, čili workshopů s vámi. Ne všechny jsem organizovala já. No, možná bylo právě více těch, které organizoval někdo jiný a přizval mě ke spolupráci. Za to všem moc děkuji. Celkem proběhlo 8 workshopů. Z toho dva byly pro dětičky, a to v angličtině. Taky dobrá výzva (navíc, když vám o tom pořadatel předem neřekl :)).

V lednu se mi vlastně do ničeho nechtělo. Byla jsem celkově hodně vyčerpaná. O Vánocích jsem si moc neodpočinula, a tak byl rozjezd takový pomalejší. Možná se jednalo o takové menší pracovní vyhoření…

Únor mě, kromě jiného, potěšil dvěma opravdu velkými zakázkami kompletních svatebních setů. Jednalo se o výrobu velkých svatebních bran, ozdob židlí, běhounů, luceren, květinových wrapů a čelenek do vlasů. Byla to krásná práce pro jedno milé květinové studio.

12

11

V březnu proběhl v Praze první letošní komorní workshop. Tvořily jsme macramé nástěnné dekorace, a to v krásném interiéru. Posuďte sami.

8

Začátkem dubna jsem byla nemocná, a proto jsem se nemohla osobně účastnit jarmarku v Chez Café ve Slaném. Moje výrobky tam však byly. Ovšem účast a prodeje byly opravdu nevalné.

V dubnu se zároveň uskutečnil druhý letošní workshop. Vyráběli jsme závěsy na květiny v Naučném středisku ekologické výchovy Čabárna. Krásné eko středisko, které navštěvujeme už léta s dětmi. O to víc mě tato spolupráce potěšila. A pro velký úspěch jsme se hned dohodli na dalším workshopu na příští měsíc. Měla jsem radost.

7

V květnu proběhl onen workshop výroby závěsům na květiny opět na Čabárně. A předběžně jsme se dohodli na další spolupráci v budoucnu.

6

V červnu proběhl další workshop, tentokrát pro dětičky na příměstském táboře uprostřed přírody. Tvořili jsme jednoduché ozdoby. Zajímavostí bylo, že to celé bylo v angličtině, což mi paní organizátorka jaksi zapomněla oznámit. No nevadí, zvládli jsme to s dětmi vcelku v pohodě a co jsem nevěděla, to mi děti rády poradily.

5

Stejný kurz na stejném místě jsem si zopakovala ještě v srpnu. To už jsem si připravila (po předchozí zkušenosti) trošku jednodušší macramé ozdůbky na výrobu.

září spatřil světlo světa můj další, již v sedmý v řadě, MACRAMÉ DIY KIT – LUCERNA. Tento kit jste po mě chtěli, ale když přišlo na věc, ze začátku se moc neprodával. Trochu mě to rozhodilo. Ale nakonec se to zlomilo a kity jste začali objednávat, a to i po vícero kusech najednou.

4

Spolu s kitem jsem vypustila do světa také mé nové dekorace – nástěnné náhrdelníky. Tuto dekoraci jsem měla v plánu již minimálně rok, ale její čas přišel až teď. Jejich výroba mě moc bavila a musím říct, že v interiéru vypadají opravdu dobře. Co myslíte?

500

4107 upr

A poslední zářijovou akcí byl další workshop. Tentokrát jsme vyráběli právě lucerny, a to v novém ateliéru Jeleni Nelení ve Slaném. V ateliéru se skoro každý týden koná nějaký ten workshop. Doporučuji sledovat.

3

Koncem září jsem si odskočila na další kolej. Kandidovala jsem do místního zastupitelstva a byla zvolena jednou ze zastupitelek (pozn. v jediné kandidátce :)). Je to pro mě nová role a znamená to zároveň hodně učení. Ale dává mi to velký smysl.

říjnu jsem tvořila jednu větší zajímavou zakázku. 1 m široký boho lapač snů pro jedno dětské centrum. Byl v jemných pastelových barvách a byl to opravdu obr. Ještě, že si ve skladu syslím ty recy velké krabice. Teď se mi hodily.

lapac

V listopadu proběhl první vánoční workshop na výrobu macramé vánočních ozdob. Workshop, který jsem dělala poprvé. Tedy na toto téma. A musím říct, že u vás měl velmi hezké ohlasy. Sešlo se na něm hned 11 žen a makaly jsme jako šroubky. Některé si odnesly 5, jiné 6 různých vánočních ozdob. A další si budou moct vyrobit doma. Bylo to skvělé, byla sranda a všechny jsme si to moc užily. A já děkuji za spolupráci Ekocentru Čabárna blízko Kladna, kde jsem letos odlektorovala hned 3 kurzy.

2

Poslední workshop byl ten prosincový, který proběhl 7.12. v ateliéru Jeleni Nelení. Vánočka byla, cukroví bylo a celé to bylo takové krásné ukončení tohoto roku. Makaly jsme o sto šest a děvčata si odnesla hned 6 různých ozdob. A byla hodně nadšená, což mě velmi potěšilo. A hlavně pak jejich krásné výtvory.

1

Vzhledem k politické a ekonomické situaci ve světě jsem neočekávala žádné převratné množství vánočních objednávek, a tak jsem nechala poslední termín objednávek až do 18.12. – no a 18.12. jsem tedy ještě kmitala jak blázen. Během jednoho dne přišlo hned několik objednávek na macramé, což jsem tak trochu neočekávala, ale dala jsem to. Dalších několik objednávek pak přišlo i po Vánocích, za což jsem vděčná a děkuji.

Zároveň vám z celého srdce děkuji za vaši celoroční přízeň a veškeré vaše objednávky a osobní setkání. Moc to pro mě znamená a vězte, že jsem si to před těmi pěti lety, kdy jsem svůj malý e-shop opatrně zakládala a neměla tušení, jak to všechno půjde a zda to vůbec zvládnu, ani nedovedla představit.

Celkově byl tento rok hodně výživný v mnoha, nejen pracovních věcech. Myslím, že mnoho z nás si po covidových letech opět sáhlo na dno.

Věřím, že rok 2023 bude klidnější. Čínské horoskopy tomu napovídají (ty české tedy moc ne). Tak budu doufat a těšit se. I když – jaké si to uděláme, takové to máme, ne?