DIY vánoční ozdoby podle My Home Style

DSC_7832ps

Také si doma rádi vyrábíte dekorace sami? Tak mám pro vás jeden tip. Na DIY vánoční ozdoby. Peříčkové a z filcu. Oboje jsou velmi jednoduché a jejich výroba vám zabere pár minut.

DSC_7654ps

Ty peříčkové s korálky jsou úplně jednoduché. K jejich výrobě potřebujete pouze peříčka, korálky, drátek a provázek (kůži). Z drátku udělejte malé očko, do něj upevněte peříčka. Na drátek potom navlečte libovolné korálky, na jejichž konci udělejte další očko, do kterého upevněte provázek nebo kůži, kterým ozdobu připevníte na větvičku. Klidně se ale obejdete i bez toho drátku. Vše můžete přichytit jen provázkem.

DSC_7622ps

Druhá varianta ozdob - stromečků - je z filcu (klidně na ně však můžete použít zbytky kobercoviny). Na výrobu stromečku budete potřebovat karton, filc, kousek větvičky, jehlu, nit, nůžky (příp. lepidlo). Z kartonu si vystřihněte libovolný tvar stromečku. Já zvolila tu nejjednodušší variantu. Podle kartonové předlohy vystřihněte z filcu dva stromečky, které k sobě sešijte přiznaným stehem (uzlík si schovejte dovnitř, ať nekazí estetický dojem) a spodní stranu nesešívejte. Spodní stranou stromeček naplňte vatou a zapíchněte do ní kousek větvičky. Poté sešijte i tuto spodní stranu tak, aby větvička nevyklouzla. Klidně si větvičku můžete zafixovat tak, že na ni kápnete trochu lepidla, aby uvnitř stromečku lépe držela.

DSC_7770ps

DSC_7752ps

na blog

Tak doufám, že jsem vás aspoň trochu inspirovala na domácí výrobu vánočních dekorací. Z takových kousků má totiž člověk největší radost. A tyhle zvládnou i starší děti.

Vyrábíte si také doma své vlastní dekorace? A v jakých barvách budou vaše letošní Vánoce?

DSC_7786ps

DSC_7803ps