Velikonoce na přírodní vlně

Vím, že je to hodně na poslední chvíli, ale neměla jsem kdy fotit. A na sluníčku ty dekorace vypadají mnohem líp:)

Chtěla bych vám ukázat, že i čistě přírodní dekorace mohou vypadat moc hezky. Já je tedy preferuju každý rok. Stačí jen posbírat pár větviček, vyfouknout pár vajíček, posbírat mech na procházce v lese a je hotovo.


Skleněnou mísu (asi třicet let starou, ve které jsme kdysi doma jako děti měly rybičky) jsem osadila mechem a směsí dřevěných vajíček a jemně zdobených výfuků. Doplnila jsem to peříčky. Když na ně zasvítí slunce, vypadá to náramně, co říkáte?
Ráda bych měla třeba i rozkvetlé větvičky ve váze, ale alergie mi letos dává hodně zabrat, takže to vůbec nepřipadá v úvahu. 

 

 

 

 

 

 Jídelní stůl jsem ozdobila skleněným talířem s mechem a opět směskou různých jemných vajíček. Přidala rozkvetlou větvičku a peříčka. A zbylý malý věneček opřela o zeď. 

 

 

 


V ložnici pak máme tenhle jednoduchý věnec na stojánku, na který jsem na režný provázek zavěsila dva výfuky. A k tomu zbylý zajoch. Zajíčky jsem šila na jarmark. Nějací zbyli - jsou kdyžtak k dostání tady. Mám je v dětské sekci, protože mi přijdou jako hezký doplněk do dětského pokoje.



Nakonec jsem ještě osvěžila náš adventní kalendář. Ostříhala mu zbytky šňůrek, suchý buxus vyměnila za čerstvý, udělala mašli z lýka a doplnila o tři porcelánová vejce, která používám k dekoraci každý rok.

A teď se ptám: Jak jste na tom s dekoracemi vy? Máte hotovo? A vyráběli jste si je sami?
A slavíte vůbec Velikonoce? Holky, jste doma a čekáte na koledníky? 

My ano. Pro mě jsou Velikonoce o setkávání. A to nejen se širší rodinou, ale třeba s těmi, které nemám možnost tak často vidět. A to jak s koledníky, kteří mě přijdou vyšupat, tak odpoledne míváme "happening" u kamarádek, kam chodí s našima klukama koledovat manžel nebo já. A v obci navíc míváme soutěž o nejlepší velikonoční nádivku, která se většinou zvrhne, takže i z tohoto pohledu jsou u nás Velikonoce celkem fajn:) Navíc ta nádivka, která je jen jednou za rok. Mňam!